Numery alergenów występujących w posiłkach
- Zboża zawierające gluten - 1
- Skorupiaki i produkty pochodne - 2
- Jaja i produkty pochodne - 3
- Ryby i produkty pochodne - 4
- Orzeszki ziemne (arachidowe) - 5
- Soja i produkty pochodne - 6
- Mleko i produkty pochodne - 7
- Orzechy - 8
- Seler i produkty pochodne - 9
- Gorczyca i produkty pochodne - 10
- Nasiona sezamu i produkty pochodne - 11
- Dwutlenek siarki - 12
- Łubin - 13
- Mięczaki - 14
Jadłospis 15.09-19.09 2025
Poniedziałek 15.09.2025
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 1,7, pasta jajeczna3 ze szczypiorkiem, serek śmietankowy7, ogórek zielony, papryka, roszponka, kakao, herbata owocowa, woda.
Obiad: Zupa z fasolką szparagową 1,9, ziemniakami i koperkiem 7,9, Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym1, sok jabłkowy, woda
Podwieczorek: Kasza manna 7 z sosem malinowym, Mix orzechów i migdały8
Wtorek 16.09.2025
Śniadanie: Chleb włoski i pszenno-żytni z masłem 1,7, szynka, ser żółty 7, pomidor, ogórek zielony, kawa mleczna7, herbata z cytryną, woda.
Obiad: Krupnik z płatkami owsianymi1,9, Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, mizeria 7, napój jabłko-mięta, woda
Podwieczorek: Galaretka z owocami i bitą śmietaną 7
Środa 17.09.2025
Śniadanie: Bułka kajzerka i alpejka z masłem 1,7, kabanosy, serek śmietankowy w plastrach, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, kawa mleczna7, herbata z cytryną, woda.
Obiad: Zalewajka z kiełbasą i ziemniakmi1,7, Placuszki z żurawiną i bananem na maślance 1,3,7, sok jabłkowy, woda
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, mielonka, papryka i ogórek zielony w słupkach, Herbata z cytryną
Czwartek 18.09.2025
Śniadanie: Pieczywo chrupkie żytnie 1,7, miód, serek waniliowy 7, talerz owoców (jabłko, gruszka, banan), herbata z cytryną, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zwierzątka 7,9, Ryba na parze4, ziemniaki, mini marchewka z sosem maślanym 7, sok jabłko - gruszka, woda
Podwieczorek: Jogurt z truskawkami, ciasteczka owsiane, chrupiące owoce liofilizowane
Piątek 19.09.2025
Śniadanie: Chleb ze słonecznikiem i mieszany z masłem 1,7, pasztet 1,3 z konfiturą żurawinową, ser żółty, papryka czerwona, ogórek zielony, kawa mleczna 7, herbata z cytryną, woda
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami 7,9, Filet z indyka w sosie pieczeniowym, kasza jaglana1, surówka z młodej kapusty, pora, marchewki, jabłka, kukurydzy z majonezem 7, Lemoniada mohito, woda
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi (wypiek własny) 1,3,7, Mus owocowy
Herbata owocowa
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów.
Jadłospis może ulec zmianie.
Poniedziałek 15.09.2025
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem 1,7, pasta jajeczna3 ze szczypiorkiem, serek śmietankowy7, ogórek zielony, papryka, roszponka, kakao, herbata owocowa, woda.
Obiad: Zupa z fasolką szparagową 1,9, ziemniakami i koperkiem 7,9, Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym1, sok jabłkowy, woda
Podwieczorek: Kasza manna 7 z sosem malinowym, Mix orzechów i migdały8
Wtorek 16.09.2025
Śniadanie: Chleb włoski i pszenno-żytni z masłem 1,7, szynka, ser żółty 7, pomidor, ogórek zielony, kawa mleczna7, herbata z cytryną, woda.
Obiad: Krupnik z płatkami owsianymi1,9, Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, mizeria 7, napój jabłko-mięta, woda
Podwieczorek: Galaretka z owocami i bitą śmietaną 7
Środa 17.09.2025
Śniadanie: Bułka kajzerka i alpejka z masłem 1,7, kabanosy, serek śmietankowy w plastrach, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, kawa mleczna7, herbata z cytryną, woda.
Obiad: Zalewajka z kiełbasą i ziemniakmi1,7, Placuszki z żurawiną i bananem na maślance 1,3,7, sok jabłkowy, woda
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, mielonka, papryka i ogórek zielony w słupkach, Herbata z cytryną
Czwartek 18.09.2025
Śniadanie: Pieczywo chrupkie żytnie 1,7, miód, serek waniliowy 7, talerz owoców (jabłko, gruszka, banan), herbata z cytryną, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zwierzątka 7,9, Ryba na parze4, ziemniaki, mini marchewka z sosem maślanym 7, sok jabłko - gruszka, woda
Podwieczorek: Jogurt z truskawkami, ciasteczka owsiane, chrupiące owoce liofilizowane
Piątek 19.09.2025
Śniadanie: Chleb ze słonecznikiem i mieszany z masłem 1,7, pasztet 1,3 z konfiturą żurawinową, ser żółty, papryka czerwona, ogórek zielony, kawa mleczna 7, herbata z cytryną, woda
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami 7,9, Filet z indyka w sosie pieczeniowym, kasza jaglana1, surówka z młodej kapusty, pora, marchewki, jabłka, kukurydzy z majonezem 7, Lemoniada mohito, woda
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi (wypiek własny) 1,3,7, Mus owocowy
Herbata owocowa
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów.
Jadłospis może ulec zmianie.