Numery alergenów występujących w posiłkach
Jadłospis 28.04.-02.05.2025 r.
Poniedziałek 28.04.2025 r. (A 1,3,7,9)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, jajko w plasterkach, ser żółty, pomidorki koktajlowe, papryka, kakao, herbata owocowa, woda
Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, kęski z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, napój jabłko-mięta, woda
Podwieczorek: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, gruszka
Wtorek 29.04.2025 r. (A 1,3,7,9)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, serek śmietankowy, pomidor, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata z cytryną, woda
Obiad: rosół z makaronem, kotlety mielone, kasza jęczmienna, buraczki, sok jabłko-gruszka, woda
Podwieczorek: jogurt z malinami, talarki bez cukru
Środa 30.04.2025 r. (A 1,3,7,9)
wyjątkowo - "owocowa środa"
Śniadanie: pieczywo chrupkie, dżem brzoskwiniowy niskosłodzony, serek śmietankowy, „owocowy talerz” (jabłko, banan, gruszka), kakao, herbata z cytryną, woda
Obiad: kapuśniak, kluski leniwe z okrasą z masła, sok jabłko-burak, woda
Podwieczorek: pieczywo mieszane, pasta z gotowanego kurczaka, jajka, szczypiorku majonezem, ogórek kiszony, herbata z cytryną
Piątek 02.05.2025 r. (A 1,3,4,7,9)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, kabanosy, ser żółty, ogórek, papryka żółta, herbata z cytryną, kawa mleczna, woda
Obiad: krupnik z płatkami owsianymi, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, lemoniada cytrynowa, woda
Podwieczorek: batonik pełnoziarnisty, jabłko, herbata owocowa
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów.
Jadłospis może ulec zmianie.
- Zboża zawierające gluten - 1
- Skorupiaki i produkty pochodne - 2
- Jaja i produkty pochodne - 3
- Ryby i produkty pochodne - 4
- Orzeszki ziemne (arachidowe) - 5
- Soja i produkty pochodne - 6
- Mleko i produkty pochodne - 7
- Orzechy - 8
- Seler i produkty pochodne - 9
- Gorczyca i produkty pochodne - 10
- Nasiona sezamu i produkty pochodne - 11
- Dwutlenek siarki - 12
- Łubin - 13
- Mięczaki - 14
Jadłospis 28.04.-02.05.2025 r.
Poniedziałek 28.04.2025 r. (A 1,3,7,9)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, jajko w plasterkach, ser żółty, pomidorki koktajlowe, papryka, kakao, herbata owocowa, woda
Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, kęski z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, napój jabłko-mięta, woda
Podwieczorek: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, gruszka
Wtorek 29.04.2025 r. (A 1,3,7,9)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, serek śmietankowy, pomidor, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata z cytryną, woda
Obiad: rosół z makaronem, kotlety mielone, kasza jęczmienna, buraczki, sok jabłko-gruszka, woda
Podwieczorek: jogurt z malinami, talarki bez cukru
Środa 30.04.2025 r. (A 1,3,7,9)
wyjątkowo - "owocowa środa"
Śniadanie: pieczywo chrupkie, dżem brzoskwiniowy niskosłodzony, serek śmietankowy, „owocowy talerz” (jabłko, banan, gruszka), kakao, herbata z cytryną, woda
Obiad: kapuśniak, kluski leniwe z okrasą z masła, sok jabłko-burak, woda
Podwieczorek: pieczywo mieszane, pasta z gotowanego kurczaka, jajka, szczypiorku majonezem, ogórek kiszony, herbata z cytryną
Piątek 02.05.2025 r. (A 1,3,4,7,9)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, kabanosy, ser żółty, ogórek, papryka żółta, herbata z cytryną, kawa mleczna, woda
Obiad: krupnik z płatkami owsianymi, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, lemoniada cytrynowa, woda
Podwieczorek: batonik pełnoziarnisty, jabłko, herbata owocowa
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów.
Jadłospis może ulec zmianie.