Numery alergenów występujących w posiłkach
Poniedziałek: 06.03.2023
Zestaw śniadaniowy: chleb firmowy z masłem, krakowska sucha, twarożek ze szczypiorkiem, sałata, papryka, kakao (1,7)
Przekąska - banan
Obiad: zupa zapalanka-warszawska, spaghetti z sosem bolognese, marchewka, sok jabłkowy
Podwieczorek: płatki kukurydziane z mlekiem (7)
Wtorek: 07.03.2023
Zestaw śniadaniowy: chleb żytni z masłem, baleron, żółty ser, sałata, pomidor, kakao (1,7)
Przekąska - jabłko
Obiad: pomidorowa z makaronem, kęski z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, sok jabłkowy (1,3,7)
Podwieczorek: twarożek z miodem, herbatniki kakaowe, herbata z cytryną (7,1)
Środa: 08.03.2023
Zestaw śniadaniowy: kajzerka z masłem, pasztet mięsny, makrela w sosie pomidorowym, sałata, rzodkiewka, kawa mleczna (7)
Przekąska - gruszka
Obiad: barszcz ukraiński, placuszki z bananem i żurawiną, brzoskwinie z puszki, sok jabłkowy (1,3)
Podwieczorek: kanapka z masłem, polędwica sopocka, ogórek, herbata z cytryną (1)
Czwartek: 09.03.2023
Zestaw śniadaniowy: chleb chia z masłem, szynka wiejska, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałata, pomidor, kawa mleczna (1,3,7)
Przekąska - mandarynka
Obiad: krupnik z kaszy z warzywami, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem, sok jabłkowy (9)
Podwieczorek: kasza manna z prażonymi jabłkami
Piątek: 10.03.2023
Zestaw śniadaniowy: chleb firmowy z masłem, żywiecka sucha, serek Milandia, sałata, papryka, kakao (1,7)
Przekąska - winogron
Obiad: zacierka na rosole, ryba smażona, ziemniaki, surówka z jabłka i marchewki, sok jabłkowy (4)
Podwieczorek: jogurt fantazja
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów
- Zboża zawierające gluten - 1
- Skorupiaki i produkty pochodne - 2
- Jaja i produkty pochodne - 3
- Ryby i produkty pochodne - 4
- Orzeszki ziemne (arachidowe) - 5
- Soja i produkty pochodne - 6
- Mleko i produkty pochodne - 7
- Orzechy - 8
- Seler i produkty pochodne - 9
- Gorczyca i produkty pochodne - 10
- Nasiona sezamu i produkty pochodne - 11
- Dwutlenek siarki - 12
- Łubin - 13
- Mięczaki - 14
Poniedziałek: 06.03.2023
Zestaw śniadaniowy: chleb firmowy z masłem, krakowska sucha, twarożek ze szczypiorkiem, sałata, papryka, kakao (1,7)
Przekąska - banan
Obiad: zupa zapalanka-warszawska, spaghetti z sosem bolognese, marchewka, sok jabłkowy
Podwieczorek: płatki kukurydziane z mlekiem (7)
Wtorek: 07.03.2023
Zestaw śniadaniowy: chleb żytni z masłem, baleron, żółty ser, sałata, pomidor, kakao (1,7)
Przekąska - jabłko
Obiad: pomidorowa z makaronem, kęski z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, sok jabłkowy (1,3,7)
Podwieczorek: twarożek z miodem, herbatniki kakaowe, herbata z cytryną (7,1)
Środa: 08.03.2023
Zestaw śniadaniowy: kajzerka z masłem, pasztet mięsny, makrela w sosie pomidorowym, sałata, rzodkiewka, kawa mleczna (7)
Przekąska - gruszka
Obiad: barszcz ukraiński, placuszki z bananem i żurawiną, brzoskwinie z puszki, sok jabłkowy (1,3)
Podwieczorek: kanapka z masłem, polędwica sopocka, ogórek, herbata z cytryną (1)
Czwartek: 09.03.2023
Zestaw śniadaniowy: chleb chia z masłem, szynka wiejska, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałata, pomidor, kawa mleczna (1,3,7)
Przekąska - mandarynka
Obiad: krupnik z kaszy z warzywami, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem, sok jabłkowy (9)
Podwieczorek: kasza manna z prażonymi jabłkami
Piątek: 10.03.2023
Zestaw śniadaniowy: chleb firmowy z masłem, żywiecka sucha, serek Milandia, sałata, papryka, kakao (1,7)
Przekąska - winogron
Obiad: zacierka na rosole, ryba smażona, ziemniaki, surówka z jabłka i marchewki, sok jabłkowy (4)
Podwieczorek: jogurt fantazja
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów