Numery alergenów występujących w posiłkach
Jadłospis 19.05.-23.05.2025 r.
Poniedziałek 19.05.25 r. (A 1,3,7,9)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy w plastrach, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałata, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną, woda
Obiad: zupa ogórkowa z koperkiem i ziemniakami, spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym, sok jabłkowy, woda
Podwieczorek: owsianka z gruszką i cynamonem, migdały
Wtorek 20.05.2025 r. (A 1,3,7,9)
Śniadanie: chleb włoski i wieloziarnisty z masłem, kiełbasa podsuszana, twarożek śmietankowy, pomidor, ogórek zielony, sałata, kawa mleczna, herbata z cytryną, woda
Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, kęski z kurczaka, ryż, mini marchewka w sosie maślanym z miętową nutą, sok jabłko - gruszka, woda
Podwieczorek: budyń kokosowy (napój i mleko kokosowe), chrupiące owoce liofilizowane
Środa 21.05.2025 r. (A 1,3,7,9)
Śniadanie: bułka kajzerka i grahamka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, mielonka, rzodkiewka, papryka czerwona, sałata, herbata z cytryną, kakao, woda
Obiad: barszcz ukraiński z ziemniakami, pampuchy z sosem truskawkowym, napój jabłko-mięta
Podwieczorek: kanapka z żółtym serem. talerz warzywny, herbata owocowa
Czwartek 22.05.2025 r. (A 1,3,7,9)
„owocowy czwartek”
Śniadanie: pieczywo chrupkie, miód, serek waniliowy, prażone płatki migdałów, owocowy talerz (jabłko, gruszka, winogrono), herbata z cytryną, woda
Obiad: „krem ufoludka” z groszkiem ptysiowym, prażone płatki migdałów, kotlet mielony, kasza bulgur, mizeria, lemoniada cytrynowa
Podwieczorek: ciasto drożdżowe, banan, kawa mleczna
Piątek 23.05.2025 r. (A 1,3,4,7,9)
Śniadanie: chleb krajan i pszenny z masłem, pasztet z indyka, żurawina, ser żółty, pomidor, papryka żółta, herbata
z cytryną, woda
Obiad: zupa wiosenna, kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki, herbata owocowo - imbirowa
Podwieczorek: batonik pełnoziarnisty banan – czekolada, kakao, jabłko
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów.
Jadłospis może ulec zmianie.
- Zboża zawierające gluten - 1
- Skorupiaki i produkty pochodne - 2
- Jaja i produkty pochodne - 3
- Ryby i produkty pochodne - 4
- Orzeszki ziemne (arachidowe) - 5
- Soja i produkty pochodne - 6
- Mleko i produkty pochodne - 7
- Orzechy - 8
- Seler i produkty pochodne - 9
- Gorczyca i produkty pochodne - 10
- Nasiona sezamu i produkty pochodne - 11
- Dwutlenek siarki - 12
- Łubin - 13
- Mięczaki - 14
Jadłospis 19.05.-23.05.2025 r.
Poniedziałek 19.05.25 r. (A 1,3,7,9)
Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy w plastrach, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, sałata, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną, woda
Obiad: zupa ogórkowa z koperkiem i ziemniakami, spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym, sok jabłkowy, woda
Podwieczorek: owsianka z gruszką i cynamonem, migdały
Wtorek 20.05.2025 r. (A 1,3,7,9)
Śniadanie: chleb włoski i wieloziarnisty z masłem, kiełbasa podsuszana, twarożek śmietankowy, pomidor, ogórek zielony, sałata, kawa mleczna, herbata z cytryną, woda
Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, kęski z kurczaka, ryż, mini marchewka w sosie maślanym z miętową nutą, sok jabłko - gruszka, woda
Podwieczorek: budyń kokosowy (napój i mleko kokosowe), chrupiące owoce liofilizowane
Środa 21.05.2025 r. (A 1,3,7,9)
Śniadanie: bułka kajzerka i grahamka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, mielonka, rzodkiewka, papryka czerwona, sałata, herbata z cytryną, kakao, woda
Obiad: barszcz ukraiński z ziemniakami, pampuchy z sosem truskawkowym, napój jabłko-mięta
Podwieczorek: kanapka z żółtym serem. talerz warzywny, herbata owocowa
Czwartek 22.05.2025 r. (A 1,3,7,9)
„owocowy czwartek”
Śniadanie: pieczywo chrupkie, miód, serek waniliowy, prażone płatki migdałów, owocowy talerz (jabłko, gruszka, winogrono), herbata z cytryną, woda
Obiad: „krem ufoludka” z groszkiem ptysiowym, prażone płatki migdałów, kotlet mielony, kasza bulgur, mizeria, lemoniada cytrynowa
Podwieczorek: ciasto drożdżowe, banan, kawa mleczna
Piątek 23.05.2025 r. (A 1,3,4,7,9)
Śniadanie: chleb krajan i pszenny z masłem, pasztet z indyka, żurawina, ser żółty, pomidor, papryka żółta, herbata
z cytryną, woda
Obiad: zupa wiosenna, kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki, herbata owocowo - imbirowa
Podwieczorek: batonik pełnoziarnisty banan – czekolada, kakao, jabłko
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów.
Jadłospis może ulec zmianie.