Przedszkole Samorządowe nr 26
w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 2 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 2 =
Numery alergenów występujących w posiłkach
  •  Zboża zawierające gluten - 1
  • Skorupiaki i produkty pochodne - 2
  • Jaja i produkty pochodne - 3
  • Ryby i produkty pochodne - 4
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) - 5
  • Soja i produkty pochodne - 6
  • Mleko i produkty pochodne - 7
  • Orzechy - 8
  • Seler i produkty pochodne - 9
  • Gorczyca i produkty pochodne - 10
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne - 11
  • Dwutlenek siarki - 12
  • Łubin - 13
  • Mięczaki - 14
                Jadłospis
Poniedziałek : 17.05.2021
Zestaw śniadaniowy: chleb firmowy pszenny z masłem, sałata, pomidory, ser żółty, pasztet,  kawa (1,7)
Obiad: ogórkowa z ryżem, ziemniaki, pałki z kurczaka, fasolka szparagowa, sok jabłkowy (1,7,9)
Podwieczorek: płatki kukurydziane  na mleku, banany (1,7)

Wtorek: 18.05.2021
Zestaw śniadaniowy: bułka kajzerka z masłem, sałata, rzodkiewka, serek śniadaniowy, szynka,  kakao (1,3,7)
Obiad:  zupa kalafiorowa, makaron ciemny z bitą śmietaną i truskawkami, brzoskwinie, sok jabłkowy (1,7,9)
Podwieczorek:  kanapka  z masłem, pasztet drobiowy  szczypiorek, herbata z cytryną (1,7)

Środa: 19.05. 2021
Zestaw śniadaniowy: chleb chia z masłem, sałata, papryka, jajecznica ze szczypiorem, kiełbasa szynkowa,  kawa (1,3,7)
Obiad:  krupnik z kaszą, ziemniaki, kotlety schabowe, mizeria,  sok jabłkowy (1,3,7,9)
Podwieczorek:  andruty z kremem czekoladowym i dżemem, melony, herbatka oocowa (1)   

Czwartek: 20.05.2021
Zestaw śniadaniowy:  bułka kajzerka z masłem, sałata, pomidory, schab pieczony, serek Almette,  kakao (1,7)
Obiad :  zalewajka, kasza jaglana, gulasz wołowy, ogórek konserwowy, sok jabłkowy (1,7,9)                    
Podwieczorek : strucla jabłkowa, jabłka, mleko (7)

Piątek: 21.05.2021
Zestaw śniadaniowy:  chleb pszenny z masłem, sałata, rzodkiewka,  jajka, polędwica drobiowa, kawa (1,3,7)
Obiad:  zupa wiosenna, ziemniaki, ryba na parze, surówka z kiszonej kapusty,  sok jabłkowy (1,3,4,7,9)
Podwieczorek:  budyń czekoladowy, mandarynki (7)
 
Wykaz składników dostępny u intendenta przedszkola w dokumentacji HACCP w dziale opis produktów